Mustapapu-polentavuoka
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Polenta on luontaisesti gluteenitonta, karkeaksi jauhettua maissia, jota keitetään puuron tapaan. Tässä vuokaruoassa maistuu täyteläinen polenta sekä meksikolaisittain maustettu mustapaputäyte cheddar-kuorrutteella. Annos täydennetään raikkaalla tomaattisalsalla ja ranskankermalla!
Mustapapu-polentavuoka
(4–6 annosta)
Polentavuoka:
225 g (3 dl) polentaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
175 g cheddar-juustoa raasteena
rypsiöljyä voiteluun
230 g säilykemustapapuja
150 g säilykemaissia
1 vihreä paprika
3 valkosipulin kynttä
1 rkl jauhettua korianterinsiementä
1 rkl savupaprikaa
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
¼ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Lisukkeeksi:
1 ruukku korianteria
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 lime
1 punainen chili
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
150 g ranskankermaa
Kypsennä polenta suolalla maustetussa vedessä pienellä lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsän polentan joukkoon puolet cheddar-raasteesta (säästä loput kuorrutukseen) ja mausta mustapippurilla. Voitele laakea uunivuoka öljyllä ja levitä polenta tasaisesti pohjalle.
Huuhtele ja valuta mustapavut ja maissit siivilässä. Poista paprikan kanta ja siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita mustapavut, maissit, paprikakuutiot, valkosipulit, mausteet ja oliiviöljy kulhoon ja sekoita.
Lisää mustapapuseos polentan päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista vuokaa 200 asteessa 15–20 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kuori ja pilko punasipuli kuutioiksi. Poista chilistä kanta ja siemenet ja hienonna punasipulin joukkoon. Purista limen mehu sekaan ja anna maustua n. 5 minuutin ajan. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile vuoka tomaattisalsan sekä ranskankerman kera.