Merilevä-limppuranskalaiset
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu
Jauhettu nori-merilevä tuo rapeaksi paistettuun Maalahden Limppu saaristolaisleipään herkullisen umamisen vivahteen. Seesamilla ja pikkelöidyllä inkiväärillä maustettu majoneesi täydentää aasialaista makumaailmaa. Herkullinen naposteltava illanviettoon!
Merilevä-limppuranskalaiset
1 paketti Maalahden Limppu saaristolaisleipää
n. 1 dl rypsiöljyä
2 kpl nori-merileväarkkia jauhettuna
½ tl suolaa
Seesami-inkiväärimajoneesi:
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
¾ tl suolaa
1 ½ rkl riisiviinietikkaa
3 rkl seesamiöljyä
3 rkl pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääri eli gari)
2 dl rypsiöljyä
Paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun
Valmista majoneesi. Pilko inkiväärit pieneksi veitsellä, valuta ylimääräiset nesteet pois. Laita korkean ja kapean astian pohjalle kananmuna, sinappi, suola, riisiviinietikka, seesamiöljy ja hienonnettu inkivääri. Kaada lopuksi päälle rypsiöljy. Laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti pyörivin liikkein, jotta kananmuna emulgoituu öljyn kanssa ja muodostaa majoneesin.
Siirrä majoneesi tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi kuivalla pannulla kevyesti paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Jauha nori-merileväarkit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimilaitteessa. Katko arkkeja muutamaan osaan ennen jauhamista.
Leikkaa limppuviipaleet pitkittäin neljään osaan tasakokoisiksi paloiksi. Lisää paistinpannulle reilusti rypsiöljyä ja kuumenna. Paista limppuranskalaiset muutamassa osassa, jotta saat hyvän paistopinnan. Paistamisen jälkeen siirrä hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Mausta limppuranskalaiset suolalla sekä jauhetulla merilevällä.
Tarjoile seesami-inkiväärimajoneesin kera!