Hot honey -halloumivartaat

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Kesäisiin grillivartaisiin kootaan halloumia, vihreää paprikaa, persikkaa, kevätsipulia ja jalapenoa. Vartaiden pintaan karamellisoituu grillissä hunajainen, kevyen tulinen hot honey -glaseerauskastike. Tarjoile vartaat maissitortillojen, hummuksen, yrttien ja baby pinaatin kera!

Hot honey -halloumivartaat
(10 kpl)

Vartaat:
400 g halloumia
2 vihreää paprikaa
2 persikkaa
2 kevätsipulin vartta
5 jalapenoa
2 rkl rypsiöljyä
10 grillivarrasta

Jos käytät puisia grillivartaita, liota niitä tunnin ajan vedessä.

Leikkaa halloumi, paprika ja persikka tasakokoisiksi paloiksi, pilko jalapenot reiluiksi viipaleiksi ja kevätsipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.

Asettele kasvikset ja halloumi vartaisiin ja öljyä ne kevyesti rypsiöljyllä.

Grillaa vartaita, kunnes ne saavat väriä pintaan. Sudi glaseerauskastiketta vartaille sudilla pariin otteeseen ja kääntele vartaita, jotta kastike karamellisoituu.

Hot honey -glaseerauskastike:
¾ dl hunajaa
4 ½ tl chilirouhetta
3 rkl omenasiiderietikkaa
3 tl dijon-sinappia
3 tl savupaprikaa
½ tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä, kunnes seos on hieman paksuuntunut.

Tarjoiluun:
10 kpl pieniä maissitortilloja
275 g hummusta
2 limeä
65 g baby pinaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua

Grillaa maissitortilloja kevyesti. Pilko lime paloiksi. 

Sekoita baby pinaatti ja yrtit keskenään. Asettele tortillat, hummus, salaatti ja limet tarjolle vartaiden kera.

 

 

Reseptit: