Seesaminsiemendonitsit

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Nämä leivonnaiset valmistuvat kätevästi uunissa donitsivuoassa. Ne saavat makunsa mustasta seesaminsiemenestä ja raikkaasta sitruunasta. Mustaa seesaminsiementä käytetään paljon aasialaisissa jälkiruoissa ja sen maku sopii erittäin hyvin makeaan makumaailmaan. Näitä donitseja kannattaakin kokeilla ennakkoluulottomasti!

Seesaminsiemendonitsit
(12 kpl)

Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
 1,5 dl mustaa seesaminsiementä jauheena (n. 50 g)
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
¾ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl kookoskermaa
1 sitruuna
Voita donitsivuoan voiteluun

Kuorrutukseen:
3 dl tomusokeria
½ – 1 sitruunan mehu
2 rkl mustaa seesaminsiementä jauheena
(Mustaa elintarvikeväriä)
Koristeluun mustia koristerakeita

Seesaminsiemenjauhe:

Paahda 1 dl mustia seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla paistinpannulla, varo polttamasta siemeniä.

Anna jäähtyä ja aja monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jauheeksi. Käytä jauhetta taikinaan sekä kuorrutukseen.

Taikina:

Vatkaa kulhossa sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoskerma.

Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, jauhettu seesaminsiemen, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. 
Yhdistä kuivat aineet ja vaahto keskenään.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa taikinan sekaan hienoteräisellä raastimella. 
Purista myös sitruunanmehu ja sekoita taikinan joukkoon.

Voitele donitsivuoka ja pakkaa taikina pursotinpussiin. Pursota donitsivuoka ¾ täyteen.

Paista 175 asteessa 15 minuutin ajan. Jäähdytä donitsit ritilän päällä.

Kuorrutus:

Sekoita kuorrutusta varten keskenään tomusokeri, puolikkaan sitruunan mehu ja seesaminsiemenjauhe. Mikäli haluat kuorrutteesta tummempaa, lisää joukkoon myös mustaa elintarvikeväriä. Jos kuorrutus on liian kiinteää, lisää sitruunamehua.

Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen ja koristele mustilla koristerakeilla. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email