Thaibasilika-pannacotta

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Thaibasilika tuo perinteiseen pannacottaan ihanan kanelisen ja aniksisen maun. Kermaiseen annokseen raikkautta tuovat marinoidut ananaskirsikat. Tarjoile maukkaana päätöksenä pääsiäisaterialle!

Thaibasilika-pannacotta
(neljälle)

Thaibasilika-pannacotta:
2 dl kuohukermaa
2 dl kookoskermaa
1 dl sokeria
1 dl thai-basilikan lehtiä
½ vaniljatangon siemenet
2 liivatelehteä
2 rkl limen mehua

Marinoidut ananaskirsikat:
2 rkl sokeria
2 rkl limen mehua
½ vaniljatangon siemenet
100 g ananaskirsikoita

Kiehauta kattilassa kerma, kookoskerma ja sokeri.

Aja sauvasekoittimella kuumaan kermaseokseen thai-basilikan lehdet. Anna maustua puolen tunnin ajan kelmun alla.

Siivilöi massa tiheän siivilän läpi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolet siemenistä, sekoita joukkoon.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta limen mehu kattilassa, sekoita liivatelehdet kuumaan limemehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen pannacotta massan joukkoon.

Annostele tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään 3–4 tunniksi.

Marinoi ananaskirsikat. Sekoita kulhossa sokeri, limen mehu ja puolikkaan vaniljatangon siemenet.

Poista ananaskirsikoiden lehdet ja viipaloi hedelmät, lisää sokeriliemeen ja sekoita.

Anna marinoitua jääkaapissa.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email