Punajuurileivät

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Herttaisen vaaleanpunaiset punajuurileivät ovat maukas suolainen tarjottava ystävänpäivään! Mehevälle Maalahden Limppu -saaristolaisleivälle kasataan tahinilla maustettua punajuuritahnaa, vuohenjuustomurua sekä rucolanversoja. Rapeat sydämenmuotoiset raitajuurilastut viimeistelevät leivät!

Punajuurileivät
(6–8 kpl)

Punajuuritahna:
500 g punajuuria
½ tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

1 rkl tahinia
1 tl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
6–8 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
1 raitajuuri (tai punajuuri)
100 g Chevre vuohenjuustopalaa
rucolan versoja

Kuori punajuuret ja leikkaa ne muutamaan osaan. Pakkaa punajuuret folion sisään ja mausta suolalla sekä oliiviöljyllä. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä hetki ennen tahnaksi ajamista.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu.

Aja punajuuret tahinin, oliiviöljyn, suolan, sitruunamehun ja valkosipulin kanssa tehosekoittimessa tai monitoimilaitteessa tahnaksi. Jätä koostumus hieman karkeaksi. Jäähdytä jääkaapissa.

Kuori ja viipaloi raitajuuri ohuiksi lastuiksi veitsellä tai mandoliinilla. Voit käyttää lastuihin myös punajuurta. Halutessasi leikkaa viipaleet piparimuotilla sydämen muotoon. Laita raitajuurilastut jääveteen, jotta ne rapeutuvat.

Leikkaa vuohenjuustosta kuori pois ja murusta.

Kokoa leivät. Levitä pohjalle reilusti punajuuritahnaa sekä vuohenjuustomurua, lisää rucolanversot ja lopuksi raitajuurisydämet.
Tarjoile ystävälle!

 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email