Pikkelöityjä mansikoita ja burrataa

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Mansikat saavat aivan uudenlaista makua pikkelöinnillä. Rapeasta Maalahden Limpusta, kermaisesta burrata-juustosta sekä hapokkaista pikkelimansikoista saat herkullisen evään vaikkapa kesän piknikille!

Pikkelöityjä mansikoita ja burrataa
(neljälle)

Pikkelöidyt mansikat:
250 g mansikoita
1 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
½ dl sokeria
½ dl vettä
½ tl suolaa
n. 5 kpl kokonaisia mustapippureita
muutama oksa tuoretta timjamia

Lisäksi:
4 kpl Maalahden Limppu -saaristolaisleipäviipaleita
rypsiöljyä, voita
1 burrata-juusto
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria
tuoretta timjamia

Laita kattilaan vaalea balsamiviinietikka, sokeri, vesi, suola, mustapippurit sekä timjaminoksat. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Poista mansikoista kanta ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Paahda Maalahden Limppu -viipaleita voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla.

Leikkaa burrata neljään osaan. Asettele limppuviipaleiden päälle. Ripottele burratan päälle hieman sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.

Lisää leiville vielä pikkelöidyt mansikat ja koristele tuoreella timjamilla. Nauti!

 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email