Lakritsinen punajuuripannacotta
Kaupallinen yhteistyö Noblessa-keittiöiden kanssa.
Kauniin vaaleanpunainen punajuuripannacotta maistuu juuri
sopivan makealle, yllättävällä lakritsisella vivahteella.
Annokset voit valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin ja tarjoilla jälkiruoaksi,
vaikka sadonkorjuuteemaisella illallisella!
Lakritsinen punajuuripannacotta
(neljälle)
Pannacotta:
2 liivatelehteä
1 dl punajuurimehua
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl raakalakritsijauhetta
Koristeluun:
50 g tummaa suklaata
½ tl raakalakritsijauhetta
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kattilassa punajuurimehu, kerma, sokerit ja raakalakritsijauhe.
Lisää kiehautetun nesteen joukkoon liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti.
Jaa massa neljään astiaan ja hyydytä noin neljän tunnin ajan jääkaapissa.
Ennen tarjoilua raasta tummasuklaa karkeaksi raasteeksi ja
sekoita joukkoon raakalakritsijauhe.
Ripottele jälkiruoka-annosten päälle juuri ennen tarjoilua.