Joulumantelit
Kaupallinen yhteistyö: Nobelssa-keittiöt
Rosmariinilla ja appelsiininkuorella maustetut mantelit valmistuvat nopeasti ja maistuvat ihanilta! Kauniisti paketoidut suolaisenmakeat ja rapeat mantelit ovat mukava pieni lahja ystävälle tai vaikkapa tuliainen joulunajan vierailuille.
Joulumantelit
160 g sokeria
50 g vettä
200 g kokonaisia kuorellisia manteleita
20 g voita
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 luomu appelsiinin kuorta raastettuna
2 tl sormisuolaa
Nypi rosmariinin lehdet varsista ja hienonna aivan pieneksi. Pese appelsiini ja raasta kuoren oranssi osa raastimen hienolla terällä.
Paahda manteleita hetken kuivalla pannulla niin että ne saavat hieman väriä pintaan. Siirrä syrjään.
Laita pannulle vesi ja sokeri, keitä kunnes seos paksuuntuu (noin minuutin ajan). Lisää joukkoon mantelit. Keitä jatkuvasti sekoittaen vielä 4–5 minuutin ajan, kunnes sokeri on kristallisoitunut mantelin pintaan. Pienennä tarvittaessa levyn lämpötilaa.
Lopuksi lisää pannulle voi, hienonnettu rosmariini, appelsiinin kuoriraaste ja sormisuola. Pyörittele vielä hetki pannulla, kunnes manteleissa on kaunis väri.
Kaada mantelit leivinpaperille jäähtymään. Pakkaa jäähtyneinä pusseihin tai rasioihin.