Grillatut chimichurri-ravut
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Jättikatkaravunpystöt ovat nopeasti valmistuvaa grilliruokaa! Ne saavat grillissä herkullisen paahteisen maun, jota täydentää raikkaan yrttinen chimichurri-kastike. Täydellinen alkuruoka sellaisenaan tai pääruoka grillattujen kasvisten kera nautittavaksi!
Grillatut chimichurri-ravut
(alkuruokana neljälle, pääruokana kahdelle)
500 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä
Chimichurri:
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2–3 kpl valkosipulinkynsiä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku korianteria
½–1 punainen chili
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Sulata pakastetut ravunpyrstöt hitaasti jääkaapissa.
Kuori valkosipulinkynnet ja poista chilistä kanta ja siemenet. Pilko chimichurrin raaka-aineet karkeasti ja aja kaikki ainekset sekaisin monitoimikoneella tai käsin morttelissa tahnaksi.
Mikäli ravunpyrstöjä ei ole esikäsitelty, kuori ne ja poista suoli selkäpuolelta pienellä viillolla.
Käytä neljäsosa chimichurrista rapujen marinoimiseen. Anna maustua 15 minuuttia. Aseta ravunpyrstöt vartaisiin.
Grillaa vartaita 1–2 min kummaltakin puolelta. Varo ylikypsentämistä!
Tarjoile ravunpyrstöt chimichurri-kastikkeen kera.