BBQ-jakkihedelmä burgerit

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

BBQ-maustetusta jakkihedelmästä valmistuvat mehevät burgerit, vegaaninen täyte muistuttaa hämmästyttävästi nyhtöpossua! Kirkas coleslaw-salaatti tuo taas mukaan raikkautta ja rapeutta. Burgerit kootaan mehevän Maalahden Limppu -saaristolaisleivän väliin.

BBQ-jakkihedelmä burgerit
(7–8 kpl)

14–16 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
2 rkl rypsiöljyä

BBQ-jakkihedelmä:
1 tlk (230 g) jakkihedelmää (säilyke vedessä)
2 kpl sipulia
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl rypsiöljyä
½ tl savupaprikaa
½ tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianterinsiementä
1 rkl fariinisokeria
¼ – ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl vegaanista barbeque-kastiketta
1 dl vettä

Kirkas coleslaw:
350 g valko- tai punakaalia
1–2 kpl punaista chiliä
¾ dl hienonnettua tuoretta korianteria
¼ dl valkoviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl sokeria
1 tl dijon-sinappia

Huuhtele jakkihedelmät siivilässä kylmällä vedellä. Leikkaa hedelmien keskusta veitsellä pieneksi ja revi loput hedelmälihasta käsin. Kuivaa huolellisesti keittiöpyyhkeellä.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.

Paista sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon revitty jakkihedelmä ja mausteet. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää barbeque-kastike ja vesi. Hauduta 15–20 minuutin ajan kannen alla pienellä lämmöllä.

Valmista coleslaw. Poista kaalin kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna myös chili ja korianteri. Sekoita keskenään valkoviinietikka, rypsiöljy, suola, mustapippuri, sokeri ja dijon-sinappi. Sekoita huolellisesti kaaliraasteen, chilin ja korianterin joukkoon. Puristele kaaliraastetta käsin, jotta se pehmenee hieman.

Paista Maalahden Limppu -viipaleet öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Kokoa burgerit limppuviipaleiden väliin, laita pohjalle jakkihedelmää ja päälle coleslawia. Tarjoile ja nauti!

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email