Za’atar-dippilautanen

Kaupallinen yhteistyö: Saltlife
Sisältää mainoslinkkejä*

Za’atar-mausteseos on kotoisin Lähi-idästä, ja sitä voi käyttää monenlaiseen maustamiseen! Za’ataria voi ripotella vaikkapa sosekeiton tai grillattujen vihannesten päälle. Tässä reseptissä za’atarilla maustetaan vuohenjuustodippi ja se tarjoillaan pitaleivän sekä kasvisten kera!

Za’atar-dippilautanen

Za’atar:
2 rkl Saltlife Luomu Timjamia
1 rkl Saltlife Luomu Oreganoa
3 kpl luomu sitruunaa
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
½ tl Saltlife Kalaharin suolaa

Lisäksi:
150 g levitettävää vuohenjuustoa
150 g ranskankermaa
pita-leipää
kasviksia

Pese sitruunat huolellisesti, kuivaa ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienolla terällä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuniin 50 asteeseen ja jätä luukku hieman raolleen pistämällä haarukka luukun väliin. Anna sitruunankuorten kuivua noin tunnin ajan, tai kunnes ne ovat kuivia ja rapeita.

Paahda seesaminsiemeniin hieman väriä kuivalla paistinpannulla. Pidä levy keskilämmöllä ja sekoita usein.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita mausteet mortteliin ja jauha hieman hienommaksi mausteseokseksi.

Sekoita keskenään levitettävä vuohenjuusto ja ranskankerma. Pese kasvikset ja leikkaa pitaleipä. Asettele tarjoilulautaselle. Ripottele vuohenjuustodipin pinnalle za’atar-mausteseosta ja nauti!

Za’atar -mausteseoksen suolan ja kuivayrtit timjamin ja oreganon löydät Saltlifen verkkokaupasta* ja Ruohonjuuri-myymälöistä.

Reseptit: