Vihreä perunasalaatti

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Kesäisen raikas perunasalaatti saa kastikkeen rucolapestosta ja turkkilaisesta jogurtista. Villirucola on tavallista rucolaa voimakkaampi, joten siitä saa pestoon reilusti makua. Rapeat Maalahden Limppu -krutongit viimeistelevät perunasalaatin!

Vihreä perunasalaatti
(kuudelle)

1 kg varhaisperunaa
2 kevätsipulin vartta
50 g ituja
50 g (35 g) kapriksia
1 ruukku villirucolaa

Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, jätä hieman napakaksi. Anna jäähtyä.

Pilko kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa perunat muutamaan osaan.

Sekoita keskenään kevätsipuli, perunat, puolet iduista ja valutetut kaprikset.

Valmista kastike ja kääntele se perunasalaatin joukkoon. Anna maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Valmista krutongit.

Tee tarjoiluastiaan peti villirucolasta ja lopuista iduista. Aseta perunasalaatti salaattipedille. Ripottele päälle Maalahden Limppu -krutongit.

Kastike:
1 ruukku villirucolaa
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl limen mehua
½ dl oliiviöljyä
½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl parmesaaniraastetta
150 g turkkilaista jogurttia
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Valmista ensin rucolapesto. Hienonna tehosekoittimessa villirucola, basilika, valkosipuli, limenmehu, oliiviöljy, auringonkukansiemenet sekä parmesaaniraaste sekaisin. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä, jotta saat hyvän koostumuksen.

Sekoita rucolapeston joukkoon turkkilainen jogurtti, suola ja mustapippuri.

Krutongit:
4 Maalahden Limppu -viipaletta
1 rkl rypsiöljyä
1/8 tl suolaa

Pilko limppuviipaleet kuutioiksi. Paista pannulla rypsiöljyssä rapeaksi ja mausta suolalla.

Reseptit: