Vietnamilaiset Bánh Xèot

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Banh Xeot ovat vietnamilaisia riisijauhoista valmistettuja suolaisia kreppejä, jotka täytetään tuoreilla ja raikkailla raaka-aineilla ja tarjoillaan herkullisen  Nuoc Cham –dippikastikkeen kera!

Vietnamilaiset Banh Xeot
(12 kpl)

Taikina:
4 dl riisijauhoja
2 tl kurkumaa
1 ½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
3 dl vettä
2 dl kookoskermaa

 

Lisäksi:
Rypsiöljyä paistamiseen
2 kevätsipulin vartta
1 rasia mungpavun ituja
1 ruukku lehtisalaattia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua

 

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää nesteet huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan. Koostumus saa olla melko löysä, joten voit lisätä siihen tarvittaessa tilkan vettä ennen paistamista.

Hienonna kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.

Lisää kuumalle pannulle 1 rkl rypsiöljyä sekä pieni kauhallinen taikinaa. Anna kypsyä muutaman sekunnin ajan, joka jälkeen lisää vielä toinen kauhallinen taikinaa krepin päälle.

Paista 2 minuuttia, jonka jälkeen käännä kreppi ja paista vielä noin minuutin.

Kun kreppi on kypsä ja rapea, täytä se hienonnetulla kevätsipulilla sekä kourallisella ituja. Taita kreppi kahtia.

Tarjoile salaatin, mintun ja korianterin, pikkelikasvisten, sekä Nuoc Cham -dipin kanssa.

 

Pikkelikasvikset:
200 g (3 kpl) porkkanaa
200 g retikkaa
2 tl suolaa
¾ dl sokeria
1 ¼ dl riisiviinietikkaa

Kuori porkkana ja retikka ja leikkaa ne tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.

Kiehauta riisiviinietikka, suola ja sokeri. Lisää porkkanatikut kiehuvaan nesteeseen ja anna kypsyä n. 30 sekunnin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon retikka.

Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.

Nuoc Cham -dippikastike:
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 tl sokeria
1 lime
4 rkl kalakastiketta
½ dl vettä

 

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili sekä purista limen mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenää

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email