Vesimelonisalsa

Kaupallinen yhteistyö: Ruoka & Kulttuuri -lehti

Maukas vesimelonisalsa yhdistää tulisen ja makean! Jalapenon määrällä voit säädellä salsan tulisuutta oman makusi mukaan. Monikäyttöinen vesimelonisalsa sopii raikkaaksi lisukkeeksi vaikkapa grillatulle broilerille tai jättikatkaravuille, sitä voi lisätä tacojen täytteeksi tai sen voi nauttia nachojen kera! Salsa kannattaa valmistaa vasta tarjoilupäivänä, mutta sen olisi hyvä antaa maustua muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Vesimelonisalsa
(6 annosta)

1 kg vesimelonia
2 punasipulia
1 limen mehu ja kuori raastettuna
125 g retiisejä
2–3 jalapenoa
½ kurkku
½ ruukku korianteria
½ ruukku minttua
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori punasipuli ja hienonna se pieneksi. Pese lime huolellisesti ja raasta kuoren vihreä osa raastimen hienolla terällä. Purista limen mehu punasipulisilpun joukkoon kulhoon ja jätä sivuun noin kymmenen minuutin ajaksi, jotta punasipuli pehmenee ja maustuu limen mehussa.

Poista jalapenon siemenet. Pilko retiisit ja jalapenot tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja leikkaa vetinen sisusta pois. Pilko kurkku kuutioiksi.

Poista vesimelonin kuori ja pilko hedelmäliha noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.

Nypi korianterin ja mintun lehdet varsista ja hienonna ne.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna salsan maustua muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email