Vaniljainen kirsikkasiirappi

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Vaniljainen kirsikkasiirappi on ihana mökkituliainen, sillä sitä voi hyödyntää monipuolisesti niin jälkiruoissa, kuin juomasekoituksissa! Tarjoile esimerkiksi muurinpohjalettujen ja vaniljajäätelön kera tai valmista virkistäviä alkoholittomia mocktaileja, joissa maistuu kirsikan lisäksi kookos, vaniljainen cream soda sekä raikas lime.

Vaniljainen kirsikkasiirappi

200 g tuoreita kirsikoita
200 g (2 dl) sokeria
100 g (1 dl) vettä
1 vaniljatanko

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet ja kannat. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet talteen.

Laita kattilaan kirsikat, sokeri, vesi ja vaniljan siemenet.

Keitä siirappia noin 10 minuutin ajan. Siivilöi tiheän siivilän läpi, kaada puhtaaseen lasipulloon ja anna jäähtyä. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Kookoksinen kirsikkamocktail:
(1 annos)

1,5 cl kirsikkasiirappia
2 cl limen mehua
6 cl kookosvettä
6 cl cream sodaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää reilusti jäitä. Tarjoile!

Tai tee yksinkertaisempi juoma sekoittamalla kirsikkasiirappia, limen mehua ja vissyvettä.

 

Reseptit: