Texmex uunibataatit

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Makeaksi paahdettujen uunibataattien kera maistuu texmex-maustettu mustapapu-maissitäyte. Kirpeyttä annokseen tuovat marinoitu punasipuli ja kirsikkatomaatit sekä limellä maustettu kaurafraiche. Täydellinen arkiruoka, jossa yhdistyvät täyteläiset ja raikkaat maut, vaivattomasti valmistettuna!

Texmex uunibataatit
(6 kpl)

1,5 kg (6 kpl) pieniä bataatteja

Limefraiche:
200 g kaurafraichea
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ limen mehu ja kuori raasteena

Marinoitua kirsikkatomaattia ja punasipulia:
1 punasipuli
1 ½ limen mehua
250 g kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 ruukku korianteria

Mustapapu-maissitäyte:
230 g (380 g) mustapapuja säilykkeenä
140 g (165 g) maissia säilykkeenä
1 punainen chili
3 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterinsiementä jauhettuna
1 tl savupaprikaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Tarjoiluun:
limelohkoja

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Pese bataatit huolellisesti ja pistele niiden pintaan reikiä haarukalla. Laita bataatit uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä noin tunnin ajan, kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Pese lime huolellisesti ja raasta puolet kuoren vihreästä osasta kaurafraichen joukkoon, purista joukkoon myös puolikkaan limen mehu ja mausta. 

Kuori ja viipaloi punasipuli ohuelti. Laita viipaleet kulhoon ja purista päälle 1 ½ limen mehut, anna marinoitua noin 10 minuutin ajan. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan, lisää marinoidun punasipulin joukkoon ja mausta. Hienonna joukkoon myös korianteri (voit säästää muutaman lehden annosten koristeluun).

Huuhtele ja valuta mustapavut sekä maissit siivilässä. Hienonna chili ja valkosipuli, lisää paistinpannulle öljyä ja kuullota. Lisää joukkoon tomaattipyree. Lisää pannulle mustapavut sekä maissi, mausta ja kuumenna seos.  

Kun bataatit ovat täysin kypsyneet uunissa, viillä ne auki pienellä veitsellä ja lisää täytteet. Koristele korianterilla ja tarjoile limelohkojen kera. 

 

Reseptit: