Syksyinen suppilovahveropata

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Hyvän sienivuoden ansiosta nyt kelpaa hyödyntää metsän antimia keittiössä! Syksyinen pata valmistuu suppilovahveroista, omenasta, juuriselleristä sekä mustapavuista. Herkullinen kotiruoka, joka sopii tarjottavaksi vaikkapa perunamuusin kera!

Syksyinen suppilovahveropata
(6 annosta)

1 l suppilovahveroita
2 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl omenaa
500 g juuriselleriä
200 g mustakaalia
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
3 rkl tuoretta timjamia
2 rkl valkoviinietikkaa
7 dl kasvislientä
½ tl mustapippuria
3 rkl soijakastiketta
2 kpl laakerinlehteä
1 tl dijon-sinappia
1 prk (230 g) mustapapuja säilykkeenä
(½ – 1 tl suolaa)

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori juuriselleri ja omena. Pilko selleri noin 1 cm x 1 cm paloiksi ja omena pienemmiksi kuutioiksi. Poista mustakaalin lehtiruoti ja leikkaa suikaleiksi. Puhdista suppilovahverot ja revi isoimmat sienet muutamaan osaan. Nypi timjamin lehdet varresta.

Kuumenna pata ja freesaa sipulit öljyssä. Lisää joukkoon voi ja suppilovahverot, paista muutaman minuutin ajan. Lisää selleri, omenakuutiot ja timjami, kuullota hetki. Lopuksi lisää joukkoon valkoviinietikka.

Kaada pataan kasvisliemi, soijakastike, mustapippuri, laakerinlehdet ja dijon-sinappi. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes selleri on kypsää (n. 15 minuutin ajan)

Lisää joukkoon mustakaalisuikaleet ja anna kypsyä. Huuhtele mustapavut siivilässä ja lisää lopuksi pataan. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera ja koristele annos tuoreella timjamilla.

Reseptit: