Suolakaramellijäätelö
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu
Itse tehty jäätelö valmistuu vaivattomasti karamellisoidusta kondensoidusta maidosta ja kermavaahdosta. Maukkaat sattumat Maalahden Limppu -murusta ja suklaahipuista suolakaramellikastikkeessa täydentävät tämän herkullisen hellepäivän jälkiruoka-annoksen!
Suolakaramellijäätelö
(8 annosta)
Jäätelöpohja:
4 dl kuohukermaa
250 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 vaniljatangon siemenet
Lisäksi:
n. 150 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 viipale Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
40 g tummaa suklaata
¼ tl sormisuolaa
Laita kulhoon 250 g karamellisoitua kondensoitua maitoa sekä kuohukerma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet joukkoon. Vatkaa vaahdoksi.
Rouhi Maalahden Limppu -viipale sekä tumma suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita lopun karamellisoidun kondensoidun maidon kanssa ja lisää joukkoon sormisuola.
Kaada kolmasosa jäätelöpohjaa laakeaan kannelliseen astiaan. Lisää kinuskiseosta raitoina jäätelön joukkoon. Toista kahteen kertaan, jotta saat sattumia tasaisesti jäätelömassan joukkoon.
Laita astiaan kansi päälle ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuuden tunnin ajan.
Jos jäätelömassa on jäätynyt liian kovaksi pakastimessa, anna sen pehmentyä 10 minuutin ajan huoneenlämmössä ennen annostelua.