Suklainen jouluhalko lakkatäytteellä
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Tässä jouluhalossa kohtaavat ranskalaisen joulun jälkiruokaperinteet ja kotimainen lakka! Pehmeä kaakaopohja kätkee sisäänsä lakka-rahkatäytteen ja suklainen kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Helposti valmistuva jouluhalko on näyttävä lisä joulun kahvipöytään!
Suklainen jouluhalko lakkatäytteellä
(12 annosta)
Pohja:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
300 g lakkahilloa
250 g maitorahkaa
1 vaniljatangon siemenet
¼ dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 rkl lakkalikööriä
100 g tummaa suklaata
Koristeluun:
rosmariinin oksia
tuoretta viikunaa
kultaisia suklaakoristeita
syötävää kimallejauhetta
Pohja:
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon, kääntele seos tasaiseksi.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa heti puhtaan leivinpaperin päälle ja vedä leivinpaperi pois.
Täyte:
Levitä puolet lakkahillosta jäähtyneen pohjan päälle.
Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet maitorahkan joukkoon. Sekoita joukkoon myös toinen puolikas lakkahillosta sekä tomusokeri. Vaahdota vispikerma ja kääntele rahkaseoksen joukkoon.
Levitä täyte tasaisesti lakkahillon päälle ja kääri pidemmältä sivulta tiukalle rullalle, jättäen saumapuolen alaspäin. Kääri rulla leivinpaperiin ja laita jääkaappiin jähmettymään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
Kuorrutus:
Sulata suklaa mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välissä sekoitellen. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon lakkalikööri ja lopuksi sula suklaa.
Koristelu:
Siisti reunat leikkaamalla päädyt pois. Leikkaa oksia varten halosta noin 1/4, jonka puolitat vielä viistoon leikkaamalla. Aseta oksat halon reunoille. Levitä kuorrute käyttäen veistä tai haarukkaa kaarnamaisen kuvion luomiseksi. Ripottele päälle halutessasi syötävää kimallejauhetta. Viimeistele jouluhalko rosmariinin oksilla, tuoreella viikunalla ja kultakoristeilla.