Siikaa ja ketunleipää

Tämä alkuruoka on super simppeli tehdä, valmistuu nopeasti ja maistuu ihanalta!
Ketunleipä on myös kiva villiyrtti siinä mielessä, että sitä saa läpi kesän. Paahda kylkeen hapanjuurileipää ja nauti!

Siikaa ja ketunleipää
(kahdelle)

130 g tuoretta siikafileetä
1 kpl banaanisalottisipuli
1 kpl avomaankurkku
1 dl ketunleipää
1 tl dijon-sinappia
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa

Nypi siikafileistä ruodot ja pilko se pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.

Kuori avomaankurkku, leikkaa pitkittäin neljään osaan ja leikkaa siemenet pois keskeltä. Pilko kurkku tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna banaanisalottisipuli pieneksi.

Aja keskenään sauva- tai tehosekoittimella ketunleivät, dijon-sinappi, valkoviinietikka, rypsiöljy ja suola.

Sekoita keskenään siikakuutiot ja ketunleipävinegrette. Anna maustua jääkaapissa 15–20 minuutin ajan. Lisää kurkkukuutiot ja sipulisilppu joukkoon maustumisen puolessavälissä.

Valuta siivilässä neste pois ja tarkista maku. Asettele lautaselle, koristele ketunleivällä. Tarjoile paahdetun leivän kera!

Reseptit: