Savusiikasalaatti
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Herkullinen kesäinen salaatti kootaan savustetusta siiasta, paahdetusta kesäkurpitsasta, tammenlehtisalaatista, herneenversoista sekä pinjansiemenistä. Savustetun kalan kanssa sopii täydellisesti raikas sitruunamelissasta valmistettu jogurttikastike. Valmista salaatti lisukkeeksi kesäruoille!
Savusiikasalaatti
(6 annosta)
1 kesäkurpitsa
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
3 rkl pinjansiemeniä
250 g savusiikaa (tai muuta savukalaa)
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku herneenversoja
Sitruunamelissakastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sitruunamelissan lehtiä
1 valkosipulin kynsi
3 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
Leikkaa kesäkurpitsan päät pois ja viipaloi pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Paista rypsiöljyssä pannulla tai grillaa öljyllä valeltuna kesäkurpitsojen pintaan kauniin ruskea väri. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kesäkurpitsaviipaleet syrjään jäähtymään.
Paahda pinjansiemenet öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
Poista savusiiasta nahka ja ruodot. Revi pienemmiksi paloiksi.
Pilko tammenlehtisalaatti muutamaan osaan ja leikkaa herneenversot ruukusta.
Valmista kastike. Irrota sitruunamelissan lehdet varsista ja hienonna pieneksi. Kuori valkosipuli ja hienonna tai raasta pieneksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Kokoa salaatti laakealle astialle ja tarjoile sitruunamelissakastikkeen kanssa!