Ruusupistaasidonitsit

Kaupallinen yhteistyö: Baking by Martinex
Sisältää mainoslinkkejä*

Ruusupistaasidonitsit
(12 kpl)

Taikina:
70 g kuorittuja pistaaseja
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
½ dl fariinisokeria
¼ dl sokeria
1 kananmuna
¼ dl kreikkalaista jugurttia
1 rkl ruusuvettä

Kuorrutukseen:
½ dl tomusokeria
Puolikkaan sitruunan mehu
1 tl ruusuvettä
Punaista elintarvikeväriä
1 rkl kuorittuja pistaaseja
(syötäviä ruusun terälehtiä kuivattuna)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Rouhi pistaasit hienoksi jauheeksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Säästä kokonaisia pistaaseja noin 1 rkl verran donitsien koristeluun. 

Sekoita taikinakulhossa jauhetut pistaasit, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Vatkaa toisessa kulhossa sokerit ja kananmuna vaahdoksi.

Sekoita vaahdon joukkoon kreikkalainen jugurtti.

Sekoita kuivat ainekset vaahdon joukkoon. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa taikinan sekaan hienoteräisellä raastimella. Lopuksi lisää sekaan ruusuvesi. 

Voitele donitsivuoka* ja pakkaa taikina pursotinpussiin*Pursota donitsivuoka ¾ täyteen. 

Paista 175 asteessa 15 minuutin ajan. Jäähdytä donitsit ritilän päällä. 

Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri, sitruunan mehu ja ruusuvesi keskenään tasaiseksi massaksi, lisää joukkoon pisara punaista elintarvikeväriä. Lisää tarvittaessa joukkoon tilkka vettä, jos kuorrutus on liian kiinteää.

Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen ja koristele rouhituilla pistaaseissa ja kuivatuilla ruusun terälehdillä. Anna kuorrutuksen kovettua ennen tarjoilua.

 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email