
Ruusuiset raparperijogurttikulhot
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Tässä ihana annos äitienpäivän aamiaiselle! Turkkilaista jogurttia hienostuneella ruusuraparperihillolla, tuoreilla vadelmilla sekä murustetulla marengilla. Jogurtti valutetaan harson läpi, jolloin siitä tulee erityisen täyteläistä.
Ruusuiset raparperijogurttikulhot
(kuudelle)
1 kg turkkilaista jogurttia
Ruusuraparperihillo:
250 g raparperia
½ dl vettä
1 ½ dl hillosokeria
1–1½ rkl ruusuvettä
Lisäksi:
125 g tuoreita vadelmia
marenkia
Aseta siivilä kulhon päälle ja vuoraa siivilä harsolla. Kaada jogurtti siihen valumaan. Pidä tunnin ajan jääkaapissa, jotta jogurtista valuu ylimääräinen neste pois.
Kuori raparperit halutessasi. Pilko ne 1 cm paloiksi ja laita kattilaan veden kanssa ja kuumenna. Lisää hillosokeri ja keitä 5–10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon ruusuvesi ja jäähdytä hillo.
Kokoa annokset. Laita pohjalle valutettua jogurttia sekä ruusuraparperihilloa. Murskaa päälle marenkia ja lisää muutama vadelma. Tarjoile!