Riisinuudelikulho passionhedelmä-kastikkeella
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Raikas annos riisinuudeleita, kauden kasviksia parhaimmillaan, reilusti yrttejä, rapeita suolapähkinöitä sekä maukasta passionhedelmäkastiketta. Nämä maut yhdessä luovat herkullisen kokonaisuuden, joka valmistuu kädenkäänteessä!
Riisinuudelikulho passionhedelmäkastikkeella
(2–3 annosta)
200 g riisinuudeleita
1 porkkana
3 rkl riisietikkaa
1 ½ rkl sokeria
1 avomaan kurkku
60 g retiisejä
180 g tuoreita herneenpalkoja (noin 70 g herneitä)
110 g versoja
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
Suolapähkinöitä
Passionhedelmäkastike:
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 tl ruokokidesokeria
3 rkl riisietikkaa
½ dl kalakastiketta
½ dl vettä
1 passionhedelmä
Kuori porkkana ja pilko se veitsellä ohuiksi suikaleiksi tai raasta raastimen isolla terällä. Sekoita keskenään riisietikka ja sokeri. Lisää porkkanat liemeen ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
Viipaloi kurkku pitkittäin ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi myös retiisit ohuiksi viipaleiksi.
Poista herneet paloista ja ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Valmista passionhedelmäkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilin siemenet ja hienonna pieneksi. Puolita passionhedelmä ja kaavi siemenet lusikalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Kokoa annokset laittamalla pohjalle riisinuudelit ja niiden päälle kasvikset. Lisää reilusti yrttejä, ituja ja suolapähkinöitä. Tarjoile passionhedelmäkastikkeen kera ja nauti!