Rapuleivät ruskistetulla voilla

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Ruskistettu ja vaahdotettu voi sopii pähkinäisen makunsa vuoksi erittäin hyvin mehevän Maalahden Limpun sekä ravunpyrstöjen kera nautittuna! Lisäksi hieman kapriksia, avomaankurkkua sekä tuoretta rakuunaa. Herkullinen tarjottava rapujuhliin tai välipalaksi arkeen!

Rapuleivät ruskistetulla voilla
(10 kpl)

10 kpl Maalahden Limppu -saaristolaisleipäviipaleita
200 g voita
¼ tl suolaa
150 g ravunpyrstöjä
2 kpl avomaankurkkuja
25 g kapriksia
tuoretta rakuunaa
sitruunaa

Jaa voi kahteen osaan. Jätä siitä puolet huoneenlämpöön pehmenemään ja laita puolet kattilaan.

Sulata voi kattilassa. Pidä levy keskilämmöllä ja odota, että voi alkaa vaahtoutua. Sekoittele välillä. Ruskistettu voi on valmista, kun se tuoksuu pähkinäiseltä ja väri on kullanruskeaa. Varo polttamasta voita.

Kun ruskistettu voi on valmista, siirrä se kuumuutta kestävään kulhoon jäähtymään.

Pehmennä huoneenlämpöistä voita tarvittaessa hieman mikrossa, älä anna sen kuitenkaan sulaa. Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jäähdytetty ruskistettu voi ja mausta suolalla.

Kuori ja viipaloi avomaankurkut ohuelti. Valuta kapriksista liemi.

Kokoa leivät. Levitä pohjalle reilusti vaahdotettua voita ja päälle ravunpyrstöjä, kapriksia, avomaankurkkuviipaleita sekä tuoretta rakuunaa. Tarjoile sitruunalohkojen kera!

Reseptit: