Porokranssi

Kaupallinen yhteistyö: Baking by Martinex
Sisältää mainoslinkkejä*

Porokranssi
10 annosta

5 liivatetta
puolikkaan sitruunan mehu
100 g kylmäsavuporoleikkelettä tai rouhetta
1 (n. 180 g) palsternakka
½ punttia ruohosipulia
200 g kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ tl mustapippuria

Koristeluun:
180 g tuorejuustolevitettä
1 rasia vuonankaalia
100 g kylmäsavuporoleikkelettä

Kuori palsternakka, leikkaa se pitkittäin neljään osaan ja laita uunivuokaan. Mausta ripauksella suolaa, pippuria ja öljyä. 
Paista 200 asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Sekoita palsternakkakuutioiden joukkoon savupororouhe tai hienonnettu savuporoleikkele. 

Hienonna myös ruohosipuli ja lisää se täytteiden sekaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja purista puolikas sitruuna kattilaan. Kun liivatteet ovat pehmenneet,  lisää ne kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.

Kumoa kermaviili kulhoon ja vatkaa huolellisesti sen joukkoon sitruunamehu-liivateseos ohuena nauhana kaataen. 

Kaada kermaviili täytteiden joukkoon ja mausta.

Sekoita lopuksi massan joukkoon kermavaahto. Kaada massa kelmutettuun vuokaan, peitä vielä kelmulla ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Kumoa kranssi tarjoiluvadille, kuorruta levitettävällä tuorejuustolla ja koristele vuonankaalilla sekä kylmäsavuporoleikkeistä tehdyllä ruusukkeilla. 

Hyydytin poro-palsternakkamassan Martinexin donitsivuokaan* 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email