Polenta-ranut vuohenjuustodipillä

Polenta-ranut vuohenjuustodipillä
(kahdelle)

Valmistusaika 30 min + 2 h hyydytys jääkaapissa

5 dl kana- tai kasvislientä
100 g polentajauhoja
50 g raastettua parmesaanijuustoa
1 rkl hienonnettua timjamia
¼ tl mustapippuria
50 g polentaa leivitykseen
2 rkl oliiviöljyä

 150 g levitettävää vuohenjuustoa
100 g kermaviiliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
¼ tl suolaa

Päällystä pieni kulmikas uunivuoka (n. 15×23 cm) leivinpaperilla. Kaada kana- tai kasvisliemi kattilaan ja lisää polenta. Jatka koko ajan sekoittaen, kunnes massa kypsyy paksuksi ja puuromaiseksi. Lisää raastettu parmesaanijuusto, hienonnettu timjami ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada massa uunivuokaan, tasoita pinta ja anna jäähtyä. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään noin
kahdeksi tunniksi, tai kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.

Sekoita vuohenjuusto ja kermaviili keskenään tasaiseksi massaksi. Hienonna joukkoon ruohosipuli ja mausta suolalla.

Kumoa jähmettynyt polenta leikkuulaudalle ja poista leivinpaperi. Leikkaa se ranskalaisten
muotoon reiluiksi paloiksi. Kaada 50g polentaa laakeaan astiaan ja pyörittele polenta-ranut kauttaaltaan siinä saadaksesi rapean pinnan. Asettele ranut uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljy.

Paista polenta-ranut uunissa 220 asteessa 25 minuutin ajan. Ripottele lopuksi päälle vielä hieman suolaa. 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email