Polenta cocktailpalat

Kaupallinen yhteistyö: Baking by Martinex
Sisältää mainoslinkkejä*

Polenta cocktailpalat viikunahillolla ja serrano-kinkulla
(n.30 palaa)

Polenta:
6 dl kana- tai kasvislientä
1 ½ dl polentajauhoja
50 g raastettua Manchego-juustoa
1 tl kuivattua timjamia
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ dl polentaa leivitykseen
2 rkl oliiviöljyä 

Viikunahillo:
200 g kuivattua viikunaa
½ dl hillosokeria
1 sitruunan mehu ja kuori
1 ½ dl vettä

Lisäksi:
150 g serrano-kinkkua 

 

Polenta:
Päällystä neliön muotoinen vuoka (läpimitaltaan 23 x 23 cm) leivinpaperilla. Kaada kana- tai kasvisliemi kattilaan, lisää joukkoon timjami, suola ja mustapippuri. Kun neste kiehuu, lisää polenta ja pienennä lämpöä.

Jatka koko ajan sekoittaen, kunnes massa kypsyy paksuksi ja puuromaiseksi.
Lopuksi lisää raastettu Manchego-juusto ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja anna jäähtyä.
Laita vuoka jääkaappiin hyytymään noin tunnin ajaksi, tai kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.

Leikkaa polenta tasakokoisiksi neliöiksi. Baking by Martinexin neliönmuotoisessa vuoassa* mukana tulee leikkuri, jolla on helppo
leikata suoraan vuoassa polenta tasakokoisiksi paloiksi reunojen merkintöjen avulla.

Kaada ½ dl polentaa laakeaan astiaan ja pyörittele polentapalat kauttaaltaan siinä saadaksesi rapean pinnan.
Asettele polentat uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljy.

Paista polentat uunissa 220 asteessa 20 minuutin ajan.

 Viikunahillo:
Leikkaa viikunoista kova kanta pois ja hienonna pieniksi paloiksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja kuori sitruunan keltainen osa. Purista sitruunan mehu. 

Laita kattilaan viikunat, vesi, sitruunan mehu ja kuoret sekä hillosokeri ja keitä hiljalleen 10 minuutin ajan, lisää tarvittaessa vettä.

Keiton jälkeen poista sitruunan kuoret. Aja sauvasekoittimella sileäksi hilloksi.

 

Leikkaa serrano-kinkku viipaleet neljään osaan. 

Kokoa polentakuutioiden päälle teelusikallinen viikunahilloa ja viipale serrano­-kinkkua.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email