Piparminttuinen banoffee

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Jouluiseen kahvipöytään valmistuu vaivattomasti piparminttuinen banoffee-piirakka. Pohjana happamanmakeaa Maalahden Limppu -saaristolaisleipää piparkakkumausteella. Täytteenä kinuskia, banaania sekä raikas piparminttuinen kermavaahto, joka kruunaa kokonaisuuden!

Piparminttuinen banoffee
(8–10 annosta)

Pohja:
8 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
100 g voita sulatettuna
1 rkl piparkakkumaustetta

Täyte:
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 kpl banaania
4 dl kuohukermaa
3 rkl sokeri
2 rkl piparminttuaromia

Koristeluun:
Piparminttukarkkeja

Aja Maalahden Limppu -viipaleet monitoimilaitteessa muruksi. Sulata voi ja sekoita limppumurun joukkoon, mausta piparkakkumausteella. Laita läpimitaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä limppuseos pohjalle ja painele tiiviisti. Painele pohjaa myös hieman reunoille.

Levitä karamellisoitu kondensoitu maito pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunnin ajaksi, kunnes pohja on kovettunut.

Kokoa ja koristele piirakka vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kuohukerma sokerin kanssa vaahdoksi ja mausta lopuksi piparminttuaromilla. Kuori banaani ja pilko se viipaleiksi.

Lisää banaaniviipaleet kinuskin päälle ja levitä lopuksi piparminttukerma.

Rouhi piparminttukarkkeja ja ripottele rouhetta piiraan päälle. Koristele eri muotoisin piparminttukarkein. Tarjoile ja nauti!

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email