Pikkelöidyt kasvikset

Kaupallinen yhteistyö: Saltlife

Pikkelöinti on hyvä menetelmä säilöntään, mutta se antaa kasviksille myös herkullisen raikkaan maun! Hyödynnä pikkelikasviksia salaateissa, leivänpäällisinä, tacojen tai hodarien täytteenä tai esimerkiksi pääruoan lisukkeena!

Pikkelöidyt kasvikset

Pikkeliliemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
6 dl vettä
1 tl Saltlife Luomu Mustakuminansiemen
½ tl Saltlife Luomu Fenkolinsiemen
1 luomusitruunan kuori
2 kpl laakerinlehteä

400 g avomaankurkkua
400 g kukkakaalia
200 g retiisiä´

Pikkeliliemi:
Pese sitruuna ja ota kuorijalla suikaleita kuoren keltaisesta osasta. Kiehauta kaikki pikkeliliemen ainekset kattilassa. Voit säilyttää lientä jääkaapissa ja käyttää tarpeen mukaan.

Avomaankurkku:
Huuhtele ja viipaloi kurkut puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada hetken jäähtynyt pikkeliliemi niiden päälle.

Kukkakaali:
Poista kukkakaalin kanta ja leikkaa kukkakaalin kukinnot samankokoisiksi paloiksi.

Keitä kukintoja pikkeliliemessä noin 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet (ota sitruunankuoret pois liemestä keittämisen ajaksi ja lisää ne myöhemmin takaisin).

Pakkaa puhtaaseen lasipurkkiin.

Retiisi:
Huuhtele retiisit ja keitä pikkeliliemessä 4–5 minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet (ota sitruunankuoret pois liemestä keittämisen ajaksi ja lisää ne myöhemmin takaisin).

Pakkaa puhtaaseen lasipurkkiin.

Lisäksi:

Jos säilöt kasviksia pidemmäksi aikaa, muista steriloida purkit. Liota niitä yön yli vedessä ja keitä kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan juuri ennen niiden täyttämistä.

Kokeile myös erilaisia kasviksia pikkelöintiin! Muista vain kovien juuresten kaipaavan hieman liemessä kypsennystä, kun taas pehmeämmille kasviksille voi vain kaataa liemen suoraan joukkoon. Kun keität kasviksia, jätä ne napakoiksi, sillä kuuma liemi ja etikka kypsentävät niitä vielä keittämisen jälkeen lisää.

Säilytä pikkeleitä jääkaapissa. Niiden on hyvät antaa maustua vähintään vuorokauden ennen käyttöä.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email