Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla
Kaupallinen yhteistyö Noblessa-keittiöiden kanssa
Perunaletut herkullisilla täytteillä sopivat niin illallis- kuin aamiaispöytään. Perunamuusin rippeet uppoavat hyvin suolaiseen lettutaikinaan! Valmista muusia käytettäessä voit laittaa nestettä hieman vähemmän saadaksesi lettutaikinaan sopivan koostumuksen. Muista uppomunia tehdessäsi käyttää mahdollisimman tuoreita kananmunia onnistuaksesi!
Perunaletut lehtikaali-kantarellipaistoksella ja uppomunalla
(pääruokana kahdelle)
Lettutaikina:
3 dl keitettyä perunaa survottuna (tai valmista perunamuusia)
1 kananmuna
1,5–2 dl maitoa (2 dl jos käytät pohjana keitettyä perunaa, 1,5 dl jos muusia)
1 dl kaurajauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Keitä muusiperunat suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja survo kypsät perunat hienoksi.
Sekoita keskenään kananmuna, maito, kaurajauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita massan joukkoon perunasurvos.
Anna tekeytyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.
Paista rypsiöljyssä ja voissa pikkuletuiksi.
Paistos:
1 sipuli
1 dl tuoreita kantarelleja
100 g lehtikaalia
Rypsiöljyä ja voita paistamiseen
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Hienonna sipuli pieneksi. Putsaa kantarellit ja puolita suurimmat sienet. Riivi lehtikaali irti lehtiruodista,
jätä kova ruoti käyttämättä ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
Paista öljyssä ja lisää lopuksi hieman voita antamaan makua.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Uppomuna:
4 kpl kananmuna
1,5 l vesi
1 dl etikka
Sormisuolaa
Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Pienennä levyn lämpöä, odota että vesi poreilee vain hieman.
Riko kananmuna kuppiin, pyöräytä vettä ja tiputa kananmuna kattilaan.
Anna munien kypsyä noin 4 minuuttia. Nosta kananmunat reikäkauhalla talouspaperin päälle, tarkista keltuaisen kypsyys.
Mausta sormisuolalla.
Koristele annos mikroyrteillä eli versoilla makusi mukaan.