Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Palsternakasta valmistuva silkkisen pehmeä pyre maustaa risottoa ja tekee siitä täyteläisen. Annoksen kruunaa voissa paistetut, rapeat  mutta sisältä pehmeät kampasimpukat, jotka saavat makua rakuunasta. Juhlava annos laadukkaita raaka-aineita hyödyntäen!

Palsternakkarisottoa kampasimpukoilla
(neljälle)

300 g palsternakkaa
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
4 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria 

Kampasimpukat:
250 g kampasimpukoita
2 rkl voita
½ tl suolaa
2 rkl sitruunanmehua
½ dl tuoreen rakuunan lehtiä

Koristeluun:
Parmesaaniraastetta ja rakuunanlehtiä 

Kuori ja pilko palsternakka kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Kun palsternakat ovat pehmeitä, kaada keitinliemi pois ja aja kerman kanssa hienoksi pyreeksi tehosekoittimessa. Mausta 1 tl suolalla.

Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. 

Kuullota sipulit oliiviöljyssä. Lisää kattilaan riisi ja kuullota läpikuultavaksi. 

Kaada valkoviini kattilaan ja anna porista pienellä lämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Lisää lämmintä kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja lisää vasta kun edellinen kauhallinen on imeytynyt. Valmiissa risotossa tulisi olla vain hieman purutuntumaa jäljellä. 

Lisää lopuksi palsternakkapyre sekä parmesaaniraaste ja mausta. Sekoita huolellisesti.

Kampasimpukat:
Tunnustele kampasimpukan reunaa ja huomaat siitä irtoavan pienen osan. Tämä kiinnike tulee poistaa ennen käyttöä. Joskus kiinnike on jo valmiiksi poistettu simpukoista. Kuivaa kampasimpukat huolellisesti ennen paistoa.

Anna voin ruskistua kuumalla pannulla ja lisää vasta sitten kampasimpukat. Ripottele pannulle rakuunanlehdet ja mausta suolalla. Paista simpukoihin nopeasti kaunis väri molemmille puolille. 

Varo kypsentämästä kampasimpukoita liikaa, sillä ne kypsyvät vielä lisää pannulta pois ottamisen jälkeen. Lisää lopuksi sitruunanmehu.

Tarjoile kampasimpukat risoton kera. Viimeistele parmesaaniraasteella sekä rakuunanlehdillä. 

 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email