Palsternakkakeittoa ja kuusenkerkkää

Kaupallinen yhteistyö: Oatly
Sisältää mainoslinkkejä*

 

Ihana yhdistelmä täyteläistä palsternakkakeittoa, paahdettua palsternakkaa sekä kuusenkerkkäöjyä. Samettisen pehmeän keiton saat, kun ajat sen sileäksi tehosekoittimessa. Koristele tuoreilla kuusenkerkillä saadaksesi annokseen raikkaan ilmeen ja maun.

Palsternakkakeitto
(alkuruokana neljälle)

600 g palsternakkaa
2 banaanisalottisipulia
1 rkl rypsiöljyä
6 dl kasvislientä
1 tl suolaa
2,5 dl Oatly iMat Ruokaan*

Kuori palsternakat ja sipulit, leikkaa molemmat reiluiksi paloiksi.

Kuullota sipulit rypsiöljyssä kattilassa. Lisää joukkoon palsternakat, suola ja kasvisliemi.

Kun palsternakat ovat kypsyneet, lisää keiton joukkoon iMat Ruokaan ja anna vielä kiehahtaa. Aja keitto sileäksi tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista maku.

Tarjoile paahdettujen palsternakkojen, kuusenkerkkäöljyn sekä tuoreiden kuusenkerkkien kera.

 

Paahdetut palsternakat

1 (n. 300 g) palsternakka
1 rkl rypsiöljy
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Pese palsternakka huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa se pitkittäin paloiksi. 

Sekoita öljy, suola ja mustapippuri kulhossa ja pyörittele palsternakkapalat siinä. 

Laita palsternakat uunivuokaan ja paista 230 asteessa 20–25 minuutin ajan. 

Voit halutessasi ruskistaa vielä kaasupolttimella pintaan lisää väriä. Leikkaa annospaloiksi tarjoiluvaiheessa.

 

Kuusenkerkkäöljy

1 dl rypsiöljyä
1 dl kuusenkerkkiä

Jätä muutama kuusenkerkkä sivuun annoksen koristelua varten. 

Aja loput kuusenkerkät rypsiöljyn kanssa tehosekoittimessa niin kauan, että seos hieman lämpenee. 

Valuta öljy siivilän ja ohuen harson läpi yön yli. Pakkaa siivilöity kuusenkerkkäöljy pulloon.

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email