Paksoisalaatti
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Rapea paksoi sopii erinomaisesti käytettäväksi myös raakana. Pilko salaattiin fenkolin kera ja mausta jogurttikastikkeella. Maukas ja raikas lisukesalaatti kesän grilliruoille!
Paksoisalaatti
(neljälle)
Salaatti:
400 g paksoita eli pinaattikiinankaalia
1 fenkoli
saksanpähkinöitä
Jogurttikastike:
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa pieni pala paksoin kannasta pois ja huuhtele huolellisesti. Viipaloi paksoi.
Leikkaa myös fenkolin kanta pois ja viipaloi se ohuelti.
Sekoita salaatti kastikkeen joukkoon. Murskaa päälle saksanpähkinöitä ja tarjoile!