Paholaisen munat hernetäytteellä
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu
Pääsiäisen alkupalapöydässä paholaisen munat ovat paikkansa ansainneet. Tässä reseptissä ne saavat keväisen ilmeen sekä raikkaan maun. Täytteessä maistuu herne, lime sekä tuore minttu, rapeutta tuo happamanmakea Maalahden Limppu saaristolaisleipä -muru!
Paholaisen munat hernetäytteellä
(16 kpl)
Paholaisen munat:
8 kpl munia
1 tl dijon-sinappia
50 g smetanaa
100 g pakasteherneitä
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl limen mehu + limen kuori raastettuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Päälle:
1 viipale Maalahden Limppu saaristolaisleipää
1 rkl voita
1/8 tl suolaa
Koristeeksi syötäviä orvokkeja
Hienonna veitsellä tai monitoimilaitteessa limppuviipale hienoksi muruksi. Paista paistinpannulla voissa ja mausta suolalla. Siirrä talouspaperin päälle jäähtymään ja rapeutumaan.
Keitä kananmunat koviksi 8–10 minuutin ajan. Jäähdytä huolellisesti jääkylmässä vedessä.
Halkaise munat ja ota keltuaiset talteen. Siirrä keitetyt valkuaiset hetkeksi syrjään. Murskaa keltuaisia hieman haarukalla.
Valmista täyte. Aja sulatetut herneet sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon murskatut keltuaiset, dijon-sinappi, smetana, hienonnettu minttu, hienolla terällä raastettu limen kuori ja mehu, suola sekä mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja pursota pursotinpussissa tai lusikoi täyte munanpuolikkaiden päälle.
Lopuksi ripottele paholaisen munille limppumuru ja koristele syötävin orvokein. Tarjoile!