
Paahdettua maa-artisokkaa ja päärynää
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Ihana lisuke, jossa yhdistyy hienostunut maa-artisokka, makea päärynä, suolainen sinihomejuusto ja happamanmakea Maalahden Limppu. Maa-artisokat kannattaa kypsentää kuorineen, jolloin ne valmistuvat nopeasti ja saavat myös kuoresta herkullisen maun!
Paahdettua maa-artisokkaa ja päärynää
(neljälle)
1 kg maa-artisokkaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
400 g päärynää
1 ruukku salviaa
5 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
1 tl rypsiöljyä
100 g sinihomejuustoa
Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Pilko suuremmat maa-artisokat reiluiksi paloiksi, pienet voit kypsentää kokonaisina. Laita ne kulhoon, sekoita joukkoon rypsiöljy, suola ja mustapippuri.
Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota.
Levitä maa-artisokat ja päärynälohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Nypi joukkoon puolet salvian lehdistä. Paista 200 aseessa uunissa 30 minuutin ajan tai kun maa-artisokat ovat pehmeitä.
Leikkaa Maalahden Limppu -viipaleet kuutioiksi ja pyörittele rypsiöljyssä kulhossa. Levitä kuutiot uunipellille maa-artisokkien ja päärynälohkojen päälle. Paista vielä 10 minuutin ajan.
Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja aseta tarjoiluastialle. Leikkaa päälle sinihomejuustopaloja ja nypi tuoretta salviaa koristeeksi.