Omenastruudeli

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Saksassa suosittu jälkiruoka, omenastruudeli, valmistuu kätevästi filotaikinaa hyödyntämällä! Rapean kuoren alta paljastuu täyteläinen valkoviinissä keitetty omenatäyte kuivatulla aprikooseilla ja rapeilla pekaanipähkinän paloilla. Tarjoile struudeli kinuski- tai vaniljakastikkeen kera!

Omenastruudeli
(8 annosta)

250 g filotaikinaa
700 g omenaa
50 g voita
1 vaniljatanko
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ dl valkoviiniä
1 dl fariinisokeria
¼ tl suolaa
2 dl pekaanipähkinää rouhittuna
1 dl kuivattua aprikoosia
100 g voita
tarjoiluun tomusokeria

Sulata filotaikina jääkaapissa yön yli tai parin tunnin ajan huoneenlämmössä.

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi siemenet.

Laita laakeaan kattilaan 50 g voita, omenakuutiot, vaniljansiemenet, kaneli sekä kardemumma ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini, fariinisokeri ja suola. Anna seoksen keittyä noin viiden minuutin ajan, kunnes neste on suurimmalta osin haihtunut.

Rouhi pekaanipähkinät ja pilko kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi. Sekoita omenaseoksen joukkoon.

Sulata 100 g voita. Aseta ensimmäinen filotaikinalevy leivinpaperin päälle ja voitele levyn pinta voilla. Lisää taikinalevyn päälle toinen kerros ja toista voitelu joka kerroksella (n. 7 kerrosta). Kaada omenatäyte filotaikinoiden päälle ja kääri rullalle. Painele rullan päät kiinni ja voitele lopuksi pinta.

Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes struudeli on kauniin ruskea ja pinta rapea.

Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile

Reseptit: