Omenainen possupata maa-artisokalla
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Possupadan valmistelut saa tehtyä nopeasti, jonka jälkeen pata hautuu uunissa itsekseen parin tunnin ajan. Kypsennyksen aikana voi viettää vaikkapa mukavan ulkoiluhetken, jonka jälkeen sisälle siirryttyä kuuma pata maistuu oikein erityisen herkulliselta! Possupataa raikastaa omenasiideri sekä omenapalat, joiden lisäksi maa-artisokka ja salvia täydentävät makumaailmaa.
Omenainen possupata maa-artisokalla
(kuudelle)
800 g porsaan kassleria
200 g pekonia
500 g maa-artisokkaa
1 palsternakka
2 sipulia
1 omena
500 ml omenasiideriä
500 ml lihalientä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ ruukku tuoretta salviaa
Kuutioi liha ja hienonna pekoni.
Pese maa-artisokat huolellisesti, leikkaa pienimmät artisokat puoliksi ja suuremmat muutamaan osaan.
Kuori palsternakka ja leikkaa se reiluksi paloiksi.
Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan.
Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Paista hienonnettu pekoni rapeaksi kuivalla paistinpannulla. Kun pekonit ovat valmiit, siirrä ne sivuun ja paista kasslerkuutioiden pintaan kaunis väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Irrota salvian lehdet varsista.
Laita kaikki ainekset pataan ja kaada joukkoon nesteet.
Kiehauta pata liedellä ja siirrä pata sen jälkeen uuniin hautumaan kannen alla kahden tunnin ajaksi 160 asteessa.
Lisää lopuksi muutama lehti tuoretta salviaa koristeeksi ja tarjoile perunamuusin kera.