Nokkosohratto
Kaupallinen yhteistyö: Oatly
Sisältää mainoslinkkejä*
Kotimainen ohra saa makua nokkosesta. Tuore nokkonen ajetaan
maustamattoman OatSpreadin joukkoon, joka lisätään ohrattoon aivan
loppuvaiheessa. Näin saadaan annokseen täydellinen koostumus, kaunis väri ja
ihana maku! Annos täydentyy raikkaalla retiisillä sekä rapsakoilla
nokkossipseillä.
Nokkosohrattoa
(pääruokana neljälle)
3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
150 g Oatly OatSpread Maustamaton*
2 dl tuoretta nokkosta
Koristeluun:
125 g retiisiä
muutama nokkosen lehti
½ dl rypsiöljyä
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulin kynnet.
Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja pidä liemi lämpimänä.
Kuullota hienonnetut sipulit rypsiöljyssä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää ohrasuurimot ja kuullota vielä hetken.
Lisää kattilaan valkoviini. Anna kiehua niin kauan, että koko viini on imeytynyt suurimoihin. Pienennä lieden lämpöä.
Lisää kuumaa kasvislientä kattilaan pari desilitraa kerrallaan ja sekoita joukkoon myös mausteet. Lisää kasvislientä vasta kun edellinen liemi on imeytynyt suurimoihin. Sekoita ohrattoa jatkuvasti.
Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä ja laita jääveteen jäähtymään. Aja nokkoset OatSpreadin joukkoon teho- tai sauvasekoittimella.
Lisää nokkosseos kypsän ohraton joukkoon ja tarkista maku. Ohratto saa olla koostumukseltaan melko löysää, joten lisää tarvittaessa nestettä.
Tarjoile retiisitikkujen ja nokkossipsien kera.
Kuumenna rypsiöljy pienessä kattilassa ja friteeraa tuoreet nokkosen lehdet pikaisesti öljyssä. Valuta talouspaperin päälle ja mausta ripauksella suolaa.
Leikkaa retiisit ensin viipaleiksi ja sen jälkeen tikuiksi. Lisää ne jääveteen. Valuta huolellisesti ennen tarjoilua.