Mustaherukkamarenkikakku
Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt
Ihana kesäinen kakku mustaherukasta ja marengista! Marenkikakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy rapeana. Marenkipohjan voit toki valmistaa jo hyvissä ajoin ja säilyttää huoneenlämmössä muovipussiin pakattuna. Tämä gluteeniton kakku sopii monelle vieraalle kesän juhlissa tarjottavaksi!
Mustaherukkamarenkikakku
(6–8 annosta)
Marenkipohja:
2 kpl kananmunan valkuaisia
1 ½ dl sokeria
½ tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
½ tl valkoviinietikkaa
Sekoita keskenään sokeri ja perunajauho tai maissitärkkelys.
Erottele huoneenlämpöiset kananmunan valkuaiset tarkasti. Vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa vaahdoksi. Lisää sokeriseosta pikkuhiljaa lusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon.
Kun vaahto on kiinteää, lisää vielä valkoviinietikka. Vatkaa tasaiseksi.
Levitä marenki ympyrän muotoon leivinpaperin tai silikonimaton päälle uunipellille ja jätä reunat hieman paksummiksi kuin keskikohta.
Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin 1–1 ½ tunnin ajan, kunnes marenki on kuivunut. Sammuta uuni ja anna jäähtyä rauhassa uunin jälkilämmössä luukku raollaan, ennen kuin irrotat pohjan.
Jos haluat oikaista, voit käyttää kakkuun myös kaupan valmista marenkipohjaa ja tehdä täytteen itse!
Mustaherukkahillo:
200 g mustaherukoita
1 dl hillosokeria
3 rkl vettä
Mittaa kattilaan hillosokeri ja vesi. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon mustaherukat.
Kiehauta ainekset ja keitä noin viiden minuutin ajan.
Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Aja hillo sauvasekoittimella tasaiseksi.
Jäähdytä jääkaapissa kylmäksi.
Täyte:
mustaherukkahilloa
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
Kun hillo on jääkaappikylmää, sekoita puolet hillosta mascarponen joukkoon.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita se muutamassa osassa mascarponeseoksen joukkoon.
Levitä marenkipohjan päälle loput hillosta. Lisää mustaherukkavaahto ja korisele syötävillä kukilla sekä kokonaisilla mustaherukoilla. Tarjoile!