Minttu-suklaa Baked Alaska

Kaupallinen yhteistyö: Härtelö

 

Baked Alaska täyteläisellä suklaabrowniepohjalla ja suussa sulavalla Minttu Härtelö -täytteellä maistuu uskomattoman ihanalta! Voit leipoa suklaabrownien ja pakastaa sen Härtelön kera jo tarjoilua edeltävänä iltana ja jättää viimeisen vaiheen, marengin valmistuksen seuraavalle päivälle. Jälkiruoka on vegaaninen ja gluteeniton. Kokeile reseptiä myös muilla Härtelö-mauilla! 

 

Minttu-suklaa Baked Alaska
(kahdeksalle)

Vegaaninen suklaabrownie:
100 g maidotonta margariinia
100 g sokeria  
100 g tummaa suklaata           
80 g gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta 
1 banaani 

Sulata paloiteltu tumma suklaa mikrossa 10–20 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen.
Survo banaani haarukalla soseeksi.

Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja soseutettu banaani. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada kakkutaikina pieneen (läpimitaltaan n. 18 cm) leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

Paista kakku 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Kokoa:
500 g Härtelö Minttua
Vegaaninen suklaabrownie 

Ota Härtelö-purkki pakastimesta huoneenlämpöön pehmenemään noin 15 minuutiksi.

Vuoraa läpimitaltaan brownien kanssa samankokoinen pyöreä kulho kelmulla ja täytä se Härtelöllä. Tasoita pinta ja aseta Härtelön päälle suklaabrownie. Pakasta kulho noin kahden tunnin ajaksi.

Vegaaninen marenki:
100 g kikhernetölkin nestettä
120 g sokeria 

Valmista marenki juuri ennen tarjoilua.

Laita kikhernetölkin neste sokerin kanssa kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella noin 5–10 minuutin ajan. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy paikoillaan.

Kumoa jäätelökakku vadille, poista kelmu ja levitä kakun päälle vegaaninen marenki. Paahda pinta kauniin väriseksi kaasupolttimella.

Vaihtoehtoisesti voit kumota kakun uuninkestävään astiaan, levittää sen päälle marengin ja laittaa sen 175 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta saat pintaan kauniin värin.

Tarjoile ja nauti! 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email