Mansikka-pitaija-britakakku

Kaupallinen yhteistyö Noblessa-keittiöiden kanssa

Mansikka-pitaija-britakakku

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 keltuaista
1,5 dl maitoa 

Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
400 g sitruunarahkaa
250 g mansikoita
1 pitaija (lohikäärmehedelmä)
Syötäviä kukkia 

Kakkupohjan valmistamista varten sulata ensin voi ja yhdistä kuivat ainekset kulhossa.
Lisää kulhoon keltuaiset, maito sekä voisula. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi.
Levitä taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Marengin tekoon tarvitset kuivan ja puhtaan kulhon. Vaahdota siinä valkuaiset kovaksi vaahdoksi, jonka jälkeen ala lisäämään sokeria ruokalusikallinen kerrallaan.
Vatkaa niin kauan, kunnes vaahdosta muodostuu marenki, joka pysyy paikallaan, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

 Jaa marenki taikinan päälle irtopohjavuokiin ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuutin ajan.
Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, täytä ja koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

Vatkaa kuohukerma ja sokerit vaahdoksi kakun täytettä varten.
Sekoita kermavaahdon joukkoon sitruunarahka.
Viipaloi puolet mansikoista kakun täytettä varten ja leikkaa puolet mansikoista neljään osaan koristelua varten.
Puolita pitaija pitkittäin halki ja muotoile hedelmälihasta palloraudalla palloja.

Levitä täytteestä puolet kakkupohjan väliin, lisää sen päälle viipaloidut mansikat ja laita toinen kakkupohja kanneksi. Levitä loput täytteestä kannelle.

Asettele mansikkalohkot ja pitaija-pallot kakun päälle. 


Viimeistele britakakku syötävillä kukilla. 

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email