Maalahden Limppua ja misorapuja

Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu

Näissä alkupaloissa yhdistyvät toisiaan täydentävät maut, täyteläinen umami sekä raikas hapokkuus. Maalahden Limppu -viipaleet, misomajoneesilla maustetut katkaravut sekä pikkelöidyt kurkku- ja retiisiviipaleet maistuvat illallisen alkuruokana tai cocktailpaloina.

Maalahden Limppua ja misorapuja
(14 kpl)

Misomajoneesi:
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa misotahnaa
1 tl dijon-sinappia
1 limen mehu
2 dl rypsiöljyä

Riisiviinietikkapikkeli:
¼ kurkkua
60 g retiisejä
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

7 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
200 g katkarapuja
koristeluun versoja

Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan hyvissä ajoin.

Valmista misomajoneesi. Laita korkean ja kapean astian pohjalle kananmuna, misotahna, dijon-sinappi ja limen mehu. Kaada lopuksi päälle rypsiöljy. Laita sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti pyörivin liikkein, jotta kananmuna emulgoituu öljyn kanssa ja muodostaa majoneesin.

Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla paistinpannulla. Sekoita keskenään sokeri, riisiviinietikka ja seesaminsiemenet. Halkaise kurkku keskeltä ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi myös puolitetut retiisit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pikkeliliemen joukkoon ja anna maustua vähintään tunnin ajan jääkaapissa.

Valuta katkaravut huolellisesti siivilässä ja sekoita niiden joukkoon noin puolet misomajoneesista. Leikkaa Maalahden Limppu -viipaleista reunat pois ja puolita viipaleet. Jaa katkaraputäyte leipien päälle. Valuta pikkelöidyt kurkku- ja retiisiviipaleet ja kasaa ilmavasti raputäytteen päälle. Koristele versoilla ja tarjoile!

Reseptit:

Print Friendly, PDF & Email