Linnunpesä-baklavat
Linnunpesä-baklavat
(30 kpl)
Valmistusaika 1 h
250 g kataifi-taikinaa
150g voita
70 g (1 dl) pistaaseja
Siirappi:
2 dl sokeria
1 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
Sulata voi. Revi kataifi-taikina varovasti ilmaviksi suikaleiksi ja peittele se kostealla liinalla. Ota noin 2 cm leveä ja 20 cm pitkä pätkä taikinaa.
Voitele taikina kevyesti sulatetulla voilla. Rullaa taikina tiukasti linnunpesän muotoon aloittaen pohjasta ja korottaen reunoja pikkuhiljaa. Aseta linnunpesät pellille leivinpaperin päälle vieriviereen ja kaada päälle loput sulatetusta voista.
Paista 150 asteisessa uunissa noin 15 min. tai kunnes pinta on väriltään kullanruskea.
Valmista sillä välin siirappi. Lisää kattilaan sokeri ja vesi, kun sokeri on liuennut, lisää sitruunamehu ja anna nesteen kiehahtaa. Rouhi pistaasipähkinät.
Täytä linnunpesät heti uunista tultuaan pistaasirouheella. Kaada kuuma siirappi baklavan päälle. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Kataifi-taikinaa voit ostaa Lähi-idän tuotteita myyvistä kaupoista, joko kylmä- tai pakastealtaasta.