Lime-silakkarullat

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Lime-silakkarullat
(viidelle) 

500 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 punasipuli
Puolikas puntti tilliä

Mausteliemi:
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 kpl kaffirlimenlehteä
1 limen kuori raastettuna ja mehu
½ dl väkiviinaetikkaa
1 ½ rkl ruokokidesokeria
2 dl vettä 

Tarjoiluun:
1 ruukku viinisuolaheinää
½ rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa 

Hienonna tilli ja punasipuli.

Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle ja suolaa silakat n. 1 tl suolalla. Ripottele fileiden päälle tilli- ja sipulisilppu. Kierrä fileet rullalle aloittaen häntäpäästä. Asettele rullat vieriviereen uunivuokaan.

Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista limen mehu kattilaan. Kiehauta mausteliemi.

Kaada kuuma mausteliemi silakkarullien päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuutin ajan. Tarjoile lämpimänä tai huolellisesti jäähdytettynä.

Nypi viinisuolaheinä kulhoon ja mausta se oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Pyörittele kevyesti ja tarjoile silakkarullien kera.

Reseptit: