Leivät latva-artisokkatahnalla
Kaupallinen yhteistyö: Maalahden Limppu
Säilötystä latva-artisokasta valmistuu helposti täyteläinen ja maukas tahna happamanmakealle Maalahden Limpulle. Kokonaisuus täydentyy tummalla balsamicolla marinoiduilla herkkusienillä sekä tuoreella timjamilla!
Leivät latva-artisokkatahnalla
(8 kpl)
8 viipaletta Maalahden Limppua
Marinoidut herkkusienet:
200 g herkkusieniä
½ dl tummaa balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
¼ tl suolaa
Artisokkatahna:
160 g (285 g) säilöttyä latva-artisokkaa öljyssä
3 rkl artisokan säilykelientä tai oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta timjamia
½ luomu sitruuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Mittaa kaikki ainekset sienten joukkoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mieluiten yön yli.
Valuta artisokan sydämet siivilässä, säästä liemi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynsi. Nypi timjamin lehdet varresta. Pese sitruuna ja raasta puolet kuoren keltaisesta osasta raastimen hienolla terällä. Purista myös puolikkaan sitruunan mehu. Laita kaikki ainekset sekaisin ja aja massaksi sauva- tai tehosekoittimella. Mikäli seos on liian paksua, lisää öljyä.
Levitä artisokkatahna Maalahden Limppu -viipaleiden päälle.
Lisää marinoidut herkkusieniviipaleet ja koristele timjamilla. Nauti!