Kylmä kurkku-melonikeitto

Kaupallinen yhteistyö: Noblessa-keittiöt

Kylmä keitto kurkusta ja hunajamelonista valmistuu kädenkäänteessä! Se sopii täydellisesti hellepäivän lounaaksi kahdelle tai illallisen alkukeitoksi neljälle hengelle. Jogurtin ansiosta keitto on hyvin täyteläinen ja maukkaat tuoreet kasvikset tuovat siihen ihanaa raikkautta.

Kylmä kurkku-melonikeitto
(2–4 annosta)

1 kurkku
n. 600 g hunajamelonia
150 g turkkilaista jogurttia
2 valkosipulin kynttä
2 jalapenoa
1 limen mehu
½ ruukku minttua
1 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Lisäksi:
100 g fetajuustoa
tuoretta patonkia

Kuori hunajameloni, valkosipuli ja poista jalapenon kanta ja siemenet.

Nypi mintun lehdet ja purista limen mehu.

Pilko kaikki ainekset reiluiksi paloiksi.

Laita tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi keitoksi, mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.

Jaa annoskulhoihin, murustele päälle fetajuustoa ja koristele mintunlehdillä.

Tarjoile tuoreen patongin kera!

Reseptit: