Kurkkukimchi
오이 김치
Kurkkukimchi
500 g avomaankurkkuja
1 rkl suolaa
2 kevätsipulin vartta
1 rkl gochugaru-chilijauhetta
1 rkl hienoksi raastettua valkosipulia
1 tl hienoksi raastettua inkivääriä
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl kalakastiketta
1 rkl seesaminsiemeniä
Leikkaa kurkuista päät pois ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Laita kurkut astiaan ja ripottele niiden päälle suola, sekoita kevyesti. Jätä sivuun puoleksi tunniksi.
Sekoita keskenään chilijauhe, valkosipuli, inkivääri, ruokokidesokeri, kalakastike ja seesaminsiemenet. Käytä kevätsipuleista vihreä osa ja leikkaa ne kurkkujen kanssa saman pituisiksi paloiksi.
Aseta kurkut siivilään ja valuta niistä lähtenyt neste pois. Sekoita maustetahna kurkkujen joukkoon. Sekoita joukkoon myös kevätsipuli.
Siirrä kurkut suljettavaan lasiastiaan. Kimchi on tässä vaiheessa jo käyttövalmista, mutta vielä parempaa siitä saa fermentoimalla.
Fermentoidaksesi kimchin säilytä sitä huoneenlämmössä noin 12 tunnin ajan ja siirrä astia sen jälkeen jääkaappiin. Kurkkukimchi säilyy hyvänä noin viikon ajan.
Gochugaru on korealaista jauhettua chiliä, jos et saa sitä käsiisi korvaa se tavallisella chilijauheella.
Jos haluat tehdä reseptistä vegaanin version, käytä kalakastikkeen sijasta soijakastiketta.