Korean barbequessa syödään grillattua porsaankylkeä
salaatinlehdeltä erilaisten lisukkeiden kera. Voileivissä on käytetty tätä samaa
ideaa, mutta makuelämys on koottu Maalahden Limppu -viipaleiden päälle! Tulinen
ssamjang-soijapaputahna tuo autenttisen korealaisen ruoan maun. Tahnan löydät suurempien
ruokakauppojen aasialaisten tuotteiden hyllystä. Näistä leivistä ei makua ja
potkua puutu!
Korean BBQ -leivät
(10 kpl)
10 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
350 g porsaan kylkiviipaletta
1 nippu kevätsipulia
1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
¼ dl soijakastiketta
2 tl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
¾ tl chilijauhetta
4 valkosipulin kynttä
1 ruukku lehtisalaattia
ssamjang-tahnaa
Leikkaa kevätsipulit ensin noin kolmen sentin mittaisiksi
paloiksi ja sitten leikkaa palat ohuiksi suikaleiksi. Laita
kevätsipulisuikaleet viideksi minuutiksi jääkylmään veteen likoamaan.
Paahda sillä välin seesaminsiemenet kuivalla pannulla
kullanruskeiksi. Sekoita keskenään soija, seesaminsiemenet, seesamiöljy ja
chilijauhe. Valuta kevätsipulisuikaleet ja sekoita kastike niiden joukkoon.
Leikkaa porsaan kylkiviipaleet kahteen osaan ja paista ne
kuumalla paistinpannulla kypsiksi.
Viipaloi valkosipuli ohuiksi lastuiksi ja paista myös ne
paistinpannulla rapeiksi.
Kokoa leivät levittämällä pohjalle kevyesti ssamjang-tahnaa.
Asettele leivälle reilusti salaatinlehtiä, paistetut porsaan kylkiviipaleet, marinoidut
kevätsipulit sekä rapeat valkosipuliviipaleet. Koristele seesaminsiemenillä ja
tarjoile!